Category - General Knowledge
Part - Biggest thing of the World
Question No. - 25
Time - 25 Minuts
1. What is the largest desert in the world?
a) Antarctic Polar Desert
b) Arabian Desert
c) Arctic Desert
d) Kalahari Desert
Ans- a) Antarctic Polar Desert, more than 13.5 million square kilometers.
2. What is the largest ocean in the world?
a) Indian Ocean
b) Arctic Ocean
c) Atlantic Ocean
d) Pacific Ocean
Ans- d) Pacific Ocean.
3. What is the largest hot desert in the world?
a) Kalahari Desert
b) Saharan Desert
c) Arabian Desert
d) Syrian Desert
Ans- b) Saharan Desert, more than 9200000 sq km.
4. What is the biggest flower in the world?
a) Giant Water Lily
b) Talipot Palm
c) Titan Arum
d) Rafflesia arnoldii
Ans- d) Rafflesia arnoldii, which can grow up to one meter in diameter and weighs about 7 kg.
5. What is the highest active volcano in the world?
a) Mauna Loa
b) Kilimanjaro
c) Etna
d) Ojos del Salado
Ans- d) Ojos del Salado, more than 6850 mtr.
6. What is the biggest country in the world?
a) United States
b) Canada
c) Russia
d) China
Ans- c) Russia, more than 4,000,000 km2.
7. What is the largest tree in the world by volume?
a) The President
b) General Grant Tree
c) General Sherman Tree
d) Lincoln
Ans- b) General Grant Tree, approx 1,487 cubic meters.
8. What is the tallest tree in the world?
a) Centurion
b) Doerner Fir
c) Hyperion
d) Yellow Meranti
Ans- c) Hyperion, 116.07 meters.
9. What is the largest river in the world according volume?
a) Yangtze
b) Congo
c) Ganges
d) Amazon
Ans- d) Amazon.
10. What is the largest river in the world according length?
a) Nile
b) Congo
c) Ganges
d) Lena
Ans- a) Nile, Approx 6700 km.
10. What is the longest bridge of the world?
a) Bang Na Expressway
b) Manchac Swamp Bridge
c) Changhua–Kaohsiung Viaduct
d) Danyang–Kunshan Grand Bridge
Ans- d) Danyang–Kunshan Grand Bridge, China. 164.8 km.
10. What is the highest railway bridge of the world?
a) Najiehe Railway Bridge
b) Guangzhou Viaduct
c) Chenab Rail Bridge
d) Fengyu Bridge
Ans- c) Chenab Rail Bridge, 359 mtr, India.
11. Where is the world's longest railway line?
a) Dibrugarh-Kanyakumari Vivek Express
b) Trans-Siberian Railroad
c) Beijing-Moscow Railway
d) Shanghai-Lhasa Railway
Ans- b) Trans-Siberian Railroad, 9,289 kilometers. Moscow to Vladivostok, Russia.
12. What is the tallest dam of the world?
a) Lianghekou Dam
b) Xiaowan Dam
c) Jinping-I Dam
d) Nurek Dam
Ans- c) Jinping-I Dam, 305 mtr, China.
13. What is the longest dam of the world?
a) Itaipu Dam
b) Tarbela Dam
c) Hirakund Dam
d) Three Gorges Dam
Ans- c) Hirakund Dam, approximately 25.8 kilometers (16.0 miles), India.
13. What is the longest dam of the world?
a) Itaipu Dam
b) Tarbela Dam
c) Hirakund Dam
d) Three Gorges Dam
Ans- c) Hirakund Dam, approximately 25.8 kilometers (16.0 miles), India.
14. What is the longest tunnels of the world?
a) Bolmen Water Tunnel
b) Delaware Aqueduct
c) Suzhou Metro Line 3-11
d) Dahuofang Water Tunnel
Ans- b) Delaware Aqueduct, 137,000 m.
15. What is the longest railway tunnels of the world?
a) Gotthard Base Tunnel
b) Yulhyeon Tunnel
c) Channel Tunnel
d) Seikan Tunnel
Ans- a) Gotthard Base Tunnel, 57 kilometers.
16. What is the highest waterfall of the world?
a) Yumbilla Falls
b) Tugela Falls
c) Angel Falls
d) Browne Falls
Ans- c) Angel Falls, 979 mtr, Venezuela.
17. What is the biggest sweet water lake by volume of the world?
a) Lake Victoria
b) Lake Baikal
c) Lake Huron
d) Lake Michigan
Ans- b) Lake Baikal, Located in southern Siberia, Russia.
18. What is the deepest sweet water lake of the world?
a) Great Bear Lake
b) Lake Huron
c) Lake Baikal
d) Lake Malawi
Ans- c) Lake Baikal, maximum depth of 1,642 meters.
19. What is the deepest river of the world?
a) Yangtze
b) Congo
c) Ganges
d) Amazon
Ans- b) Congo, maximum depth of 220 meters.
20. What is the tallest building of the world?
a) Shanghai Tower
b) Merdeka 118
c) Burj Khalifa
d) Taipei 101
Ans- c) Burj Khalifa, located in Dubai, United Arab Emirates, 828 meters (2,717 feet) hight.
21. What is the tallest statue of the world?
a) Statue of Unity
b) Spring Temple Buddha
c) Laykyun Sekkya
d) Ushiku Daibutsu
Ans- a) Statue of Unity, standing at 182 meters (597 feet) tall and honoring Sardar Vallabhbhai Patel, the "Iron Man of India". Gujarat.
22. What is the largest selling newspaper in the world by circulation?
a) USA Today
b) Dainik Bhaskar
c) The Times of India
d) Yomiuri Shimbun
Ans- d) Yomiuri Shimbun of Japan with a daily circulation of over 8 million.
23. What is the biggest four-wheeler manufacturing company by sales volume?
a) Toyota
b) Ford
c) Volkswagen
d) Hyundai
Ans- a) Toyota. more than 8. million units.
24. What is the biggest salt water lake by volume of the world?
a) Great Salt Lake
b) Aral Sea
c) Lake Urmia
d) Caspian Sea
Ans- d) Caspian Sea holds approximately 78,200 km3 of water.
24. Where is the biggest rail road network in world?
a) Russia
b) United States
c) India
d) China
Ans- b) United States with over 220,000 kilometers of track.